Dette skal også være en fornøjelse for ham, så har besluttet mig for at kaste mig ud i dette projekt.
Hindbær-is - LCHF style
Jeg har da førhen lavet is, så tænker jeg skal ud i de samme ingredienser men erstatte sukker med sukrin. Nu tager jeg jer direkte med i mit projekt, skriver undervejs jeg laver isen - havde der været web-cam var det nærmest BigBrother :-D eller noget...
Nå... Jeg har smidt 300 g hindbær i en gryde sammen med 450 g blåbær, her tilsætter jeg lidt vand i bunden af gryden og 3 spsk sukrin gold (må lige smage til senere om det er passende) - lader dem koge et par min.
Æggeblommer skal dertil og jeg kommer 8 stk - dem har jeg købt pasteuriserede = 4 bære. De 8 blommer pisker jeg med 4 spsk Sukrin
Gold og Philadelphia.
½ L fløde pisker jeg med 2 tsk vaniljepulver, til fløden er stiv.
Så pisker jeg de 6 hvider stiv - skålen skal kunne vende på hovedet :-)
De piskede blommer, Philadelphiaen og sukrinen vendes nu med flødeskummet - jeg bruger altid dejskraberen når jeg vender den slags forsigtigt sammen. Derefter vender jeg de stive æggehvider op i - ligeledes med dejskraberen.
Så hælder jeg isen i fryse poser, med lidt plads til overs i posen - for hver 30 min de næste 2-3 timer (alt efter hvor meget ens fryser, fryser). Indtil det er en tyk masse der er svær at mose rundg i posen.
Det er for at undgå at isen bliver krystaliseret. Den bliver mere rigtig som is - specielt flødeis :-) Det var lidt anstrengende at rende frem og tilbage, især fordi jeg kom for sent i gang og sidder nu og er vældig træt her kl 21.30 - men jeg ved, at resultatet bliver MEGET bedre af det..........
---> det var det sidste jeg skrev i går :-D helt live blev det så ikke da jeg faldt i søvn og isen blev aldrig most rundt som planlagt OG min is blev krystalliseret :-/ MEN smagen var fantastisk. Spiste lidt her i eftermiddag :-)
Så godt råd - start om formiddagen/middagen. Oplevede også mit is først begyndte at fryse efter 1 time, sådan ude i enderne af posen, trods jeg trykkede super frys. :-) men ærøv dig fremad og hav tålmodighed så bliver isen så lækker.
Endelig opskrift
450 g blåbær
300 g Hindbær
2 spsk Sukrin Gold
En sjat vand i bunden af gryden
½ L fløde
6 spsk Sukrin Gold
Philadelphia 1 alm pakke
8 blommer
6 hvider
God håndfuld mynte blade
2 tsk peppermynter aroma
Synes man det bliver for dyrt så undvære æggehviderne. Eller brug almindelig æg og del op. :-)
Til IS hører der PANDEKAGER til...
Så godt råd - start om formiddagen/middagen. Oplevede også mit is først begyndte at fryse efter 1 time, sådan ude i enderne af posen, trods jeg trykkede super frys. :-) men ærøv dig fremad og hav tålmodighed så bliver isen så lækker.
Endelig opskrift
450 g blåbær
300 g Hindbær
2 spsk Sukrin Gold
En sjat vand i bunden af gryden
½ L fløde
6 spsk Sukrin Gold
Philadelphia 1 alm pakke
8 blommer
6 hvider
God håndfuld mynte blade
2 tsk peppermynter aroma
Synes man det bliver for dyrt så undvære æggehviderne. Eller brug almindelig æg og del op. :-)
Til IS hører der PANDEKAGER til...
Indhold på isen - udregnet fra til ca. 12 personer:
Kcal 120
Fedt 8 g
Protein 4 g
Kulhydrat 11g
Heraf sukker 0
ca. 6-8 små pandekager: (Alt efter str og tykkelse.)
4 æg
150 g Hytteost 4%
100 g græsk yoghurt 10%
2 spsk HUSK
2 tsk Sukrin Gold
1 tsk Kardemomme
2 tsk chiafrø(kan undværes)
Blend æg, hytteost og græsk y. sammen. Kom resten i og blend igen. Lad det lige hvile 5 min - gør panden varm i mens.
Her bruger jeg 1 dl pr pangekage ca.
Vend den først når dejen er fast på den øverste side.
Steg i kokosolie/smør og put gerne lidt på panden hver gang :-)
4 æg
150 g Hytteost 4%
100 g græsk yoghurt 10%
2 spsk HUSK
2 tsk Sukrin Gold
1 tsk Kardemomme
2 tsk chiafrø(kan undværes)
Blend æg, hytteost og græsk y. sammen. Kom resten i og blend igen. Lad det lige hvile 5 min - gør panden varm i mens.
Her bruger jeg 1 dl pr pangekage ca.
Vend den først når dejen er fast på den øverste side.
Steg i kokosolie/smør og put gerne lidt på panden hver gang :-)
Indhold pr pandekage - udregnet fra 7 pandekager
Kcal 106
Fedt 7 g
Protein 9 g
Kulhydrat 7 g
Heraf sukker 0
Kcal 106
Fedt 7 g
Protein 9 g
Kulhydrat 7 g
Heraf sukker 0
Ingen kommentarer:
Send en kommentar